Begivenheder

Mer' hverdags-glæde!

21. april 2023 (9:00 - 15:30)

2750 Ballerup

Mer’ hverdags-glæde

Skab mere rum til glæde i sparetider

Find og bevar glæden i din hverdag

Mange tror, humør er ligesom vejret – noget man må tage, som det kommer. Men vi har mange værktøjer til at manipulere med vores humør! Tænk bare på den effekt musik, bevægelse, natur, søvn, mindfulness eller socialt samvær kan have på os…

Psykolog Andrea Klinkby hjælper dagligt mennesker, der har mistet glæden pga. tab, depression, stress, angst mm. Men hvorfor begrænse værktøjskassen til behandling? Hvorfor ikke også til at forbedre livet for alle os, der bare har lidt for meget om ørerne, er vokset op med Janteloven, lavprioriterer os selv og dagligt udsættes for brok, mørke, støj og tragiske nyhedsbulletiner?

Glæde får vi ikke kun af ferier og store oplevelser – glæde får vi mere og mere af, jo bedre vi bliver til at fokusere på de små glæder, ved at blive god til at kende og opdage følelsen af glæde i kroppen, ved at arbejde med vores tankemønstre og finde og bruge ‘trædesten’ til at skifte tankespor, ved at være kræsen med brugen af vores tid og selskab, ved at skabe mere ro og nærvær i vores liv…

Glæde handler om, hvad der sker i hjernen og dermed hvilke signalstoffer, den sender ud – dvs. hvordan du ta’r det, mere end hvordan du har det.

Andrea Klinkby trækker på dette kursus på sine teoretiske og praktiske kompetencer fra den kognitive og den positive psykologi, mindfulness, egenomsorg, compassion o.m.a.

I løbet af dagen kommer vi til at dele mange oplevelser, tanker og indsigter. Der vil være teoretiske oplæg med plads til spørgsmål og drøftelse. Der vil være indadvendte øvelser fra mindfulness og mindful selfcompassion og der vil være øvelser i gruppen samt 2 og 2. Der vil blive taget hensyn til individuelle behov, ønsker og spørgsmål i den grad, det gavner den fælles proces – og dagens program vil derfor være åbent for påvirkning fra deltagerne – hvorfor der vil være 5-9 deltagere.

Når dagen er slut, har du en stor værktøjskasse med dig hjem, som du endelige skal gå i gang med at bruge og øve dig på – for her gør kun øvelse mester. Det er ikke nok at forstå med hovedet, det skal ned i kroppen. Og det kommer det gennem oplevelse og gentagelse.

Når indsigter opleves i kroppen, er der meget større chance for, at de holder ved, end når de blot er opfattet og forstået tankemæssigt. Derfor tager vi os tiden til at få kroppen med og til at lægge nogle spor ud for vores videre arbejde hver især efter vores fordybelsesdag sammen.

Hvis du gerne vil tyvstarte eller læse mere om, hvad vi skal beskæftige os med, så læs artiklen ‘Skru op for livsglæden’, som udkommer i Magasinet Liv 14. februar. Her kommer jeg med en håndfuld fif og med forklaringer på bl.a., hvorfor hjernen har tendens til at fokusere på det negative, og hvordan vi kan opbygge en neural motorvej til det positive.

Tilmelding til Andrea

Tid og sted: Ballerup Psykologhus, Centrumgaden 7, 1th   –   fredag 21/4-23   –   kl 9-15.30

Pris: 1800 kr incl. frokost, kage, snacks, te og kaffe – early bird inden 6/3: 1400 kr

5-9 deltagere – først-til-mølle.