Begivenheder

RETREAT med heste, natur, mindfulness og compassion

8. september 2023 (15:00 - 16:00)

4440 Mørkøv

 

 

 

 

Retreat med heste, natur, mindfulness og compassion 

4-8 deltagere, psykolog, hestemennesker, islandske heste

Fra 2750 kr

Forkæl dig selv på den sunde måde: Tag med på vores Livsændrende Retreat! 🐎

Drømmer du om at genfinde balance og indre harmoni? Så inviterer vi dig til et retreat, der kombinerer terapi, meditation, heste, natur og velvære. Tag en pause fra hverdagen og lad os guide dig på en rejse mod dyb indre transformation.
🌟 Udforsk Helbredende Terapi 🌟
 Lyt med og spørg løs, når vores psykolog underviser i nervesystemet og hvordan du kan undgå stress og genfinde din indre balance. Suppler evt. med dybtgående samtaler og kropsbehandlinger.
🧘‍♀️ Find Indre Ro gennem Meditation 🧘‍♂️
Dyk ned i stilheden og opnå indre fred og ro gennem meditation og mindfulness. Lær teknikker til at reducere stress, øge koncentrationen og skabe mental klarhed. Find en dybere forbindelse med dig selv og oplev øjeblikke af indre stilhed.
🐎 Oplev Magien ved Rideterapi 🐎
Lad dig inspirere af den unikke forbindelse mellem menneske og hest. Udforsk glæden ved rideterapi og opdag den helbredende kraft, hestene har at tilbyde. Opbyg tillid, styrk selvværdet og oplev en dyb forbindelse med naturen gennem berigende oplevelser. Lad vores erfarne hesteterapeuter guide dig gennem terapisessioner, der styrker og helbreder krop og sjæl.
🌅 Nær dig selv og Skab Velvære gennem Egenomsorg 🌅
Giv dig selv tid til at pleje krop, sind og sjæl. Lad dig forføre af omgivelserne, skab dybe bånd med ligesindede og skab minder, der vil vare livet ud.
Indhold:
 • Guidede meditationer; mindfulness og compassion
 •  Rideterapi med erfarne terapeuter
 •  Naturskønne omgivelser til afslapning og fornyelse
 •  Sund og nærende vegetarmad til at styrke kroppen
 • Undervisning og dialog
 • Mulighed for skræddersyede terapisessioner til personlig vækst 

Fredag:

 • Hestetid guidet af hesteterapeut
 • Præsentation og forventningsafstemning
 • Mindfulness og meditation
 • Ankomst-snack, aftensmad, kage

Lørdag:

 • Naturterapeutisk sansegåtur
 • Hestetid guidet af hesteterapeut
 • Om nervesystemets reaktioner
 • Overføring af oplevelserne til egen hverdag fremadrettet
 • Snacks, frokost og kage

Psykologen, naturen, hestene og hestemenneskene tager nænsomt hånd om dig, dine drømme og udfordringer. Du kommer ned i gear og i kontakt med din egen indre kerne gennem nye indsigter, naturen, hestene og nærværet. Oplevelserne sættes der ord og forståelse på gennem samtaler og undervisning. 

Der undervises bl.a. i mindfulness og meditation, i sammenhængen mellem stress, nervesystemet, hjernens signalstoffer, nærvær, natur og compassion.

Du og en makker vil sammen med en erfaren hesteterapeut arbejde kropsligt og terapeutisk med en hest både fredag og lørdag.

Der vil være tilbud om undervisning og naturvandring – og det er op til dig at mærke efter, hvilke muligheder, du vil bruge – for måske har du også brug for alenetid med naturen, en hest eller på værelset. Til blot at være, eller fordøje de mange indtryk.

Der vil løbende være tid til reflektion, og vi slutter med en runde, hvor vi arbejder med en intention for, hvordan vi vil tage noget af det oplevede og lærte med os videre i den dagligdag, vi om lidt skal hjem til.

Du ankommer fredag ml. 14-15.30 og ca. kl. 16 lørdag er det farvel og måske på gensyn til marts 2024 eller på 4-dages retreat sommeren 2024.

Det er også muligt at tilkøbe en individuel samtale ved en af underviserne lørdag eftermiddag.

 

Vores islandske heste er rolige af natur og i ponystørrelse (ca. 130-140 cm høje over ryggen), og de er alle trænede i hesteassisteret psykoterapi. Fordi hesten er et flok- og byttedyr, er den meget årvågen og sanser dermed små signaler fra dig, som vi andre ikke når at opfatte – men som kan opfattes gennem hesten. Dens ro, åndedræt og hjerterytme får automatisk dit nervesystem i ro og dermed sænkes evt. stressniveau. Vi arbejder primært med hestene fra jorden: Kontakte, sanse, strigle, gå, følge, lege, spejle. Alle kan være med i den grad, de ønsker og føler sig trygge ved. 

Der kræves ingen forudgående kendskab til heste, meditation eller andet. Blot et åbent sind.

Retreatet afholdes på Stengården (Skamstrupvej 20, 4440 Mørkøv) lige ud til åbne marker, hestefolde, en sansehave og en lille skov, 2 km fra Mørkøv kro og station. Gården samt hesteflokken, der bl.a. tæller to føl fra i år, ejes af Karl og Gitte, som byder os indenfor i deres hjem og skønne udearealer, hvor hønsene går frit omkring.

Vi opfordrer til, at man overnatter på Mørkøv Kro, 2km derfra, som har enkelt- og dobbeltværelser samt dejlig morgenmad. Vi har reserveret og booker gerne.

Særpris for retreatet, da det er nyt for os at undervise sammen, forholdene er enkle og vi er ved at konceptudvikle og derfor vil bede deltagerne om at besvare nogle feedbackspørgsmål efterfølgende:

2750 kr

Mulige tilkøb og rabatter:

 • Overnatning i enkeltværelse med morgenmad: 350 kr
 • Overnatning i dobbeltværelse med morgenmad: 300 kr pr person 
 • 30 min individuel konsultation ved en af underviserne lørdag eftermiddag: 550 kr

 

Om underviserne, der begge arbejder med hesteassisteret terapi:

Kognitiv psykolog og mindfulness-instruktør Andrea har de seneste 12 år arbejdet selvstændigt med bl.a. at behandle og forebygge stress på individ, gruppe- og organisationsplan. Hun underviser i psykisk trivsel på arbejdspladser, i mindfulness og afholder egenomsorgsgrupper. Hendes tilgang er pragmatisk og humoristisk – for vi lærer bedst med et smil på læben. Andrea er hovedunderviser på den teoretiske del.

Ridelærer, leder og zoneterapeut er blot nogle af Tinapils mange kompetencer. Hun har megen indsigt i og stor omsorg for heste og mennesker og det, der sker imellem dem. 

På gården møder vi desuden Gitte, der har avlet islandske heste i en menneskealder og kan om nogen kalde sig ’hestemenneske’. Vi skal opleve hendes hesteflok, der bl.a. tæller 2 føl fra i år.

Tilmelding til Andrea (klik her)

Læs evt. artiklerne om at håndtere kriser og modløshed (klik her) og få mere glæde i sit liv (klik her). Her kommer Andrea med en håndfuld fif og indblik i noget af det, vi kommer til at arbejde med.

Læs også flere af blog-indlæggene på hjemmesiden og blive klogere på, hvorfor det her virker og er vigtigt.