Profil Anja Huss

Anja Huss

Kropsterapeut

certificeret Rosenterapeut

✉︎

+45 28 23 26 39

www.anjahuss.dk

Rosenmetoden – den dybe og indsigtsfulde berøring.

Alle mennesker oplever livet igennem, at der er visse sider af dem selv og forskellige følelser, som er mere eller mindre trygge at lade komme til udtryk.

For at overleve og for at beskytte os lærer vi ubevidst at kontrollere visse dele af os selv.
Måden hvorpå vi gør dette, er ved at spænde op i musklerne i forskellige områder af kroppen.
For eksempel synker vi, når vi ønsker at tilbageholde gråd. Eller vi holder vejret, når vi er bange.

Tilbageholdes følelserne gentagne gange, har vi nu et område med kronisk spændte muskler, og følelserne er gledet hen i det ubevidste. Resultatet er, at vi senere i livet kan opleve smerter i området, og vi har tabt forbindelsen til den, vi virkelig er.

 I Rosenmetoden kontaktes de ubevidste muskelspændinger.

Afspændingen opnås ved at terapeuten går ind med sine hænder, nærvær og spørgsmål. Efterhånden som musklen slipper, kan der dukke ubevidste følelser og fortrængte oplevelser op til overfladen.

Ofte kender personen godt til oplevelsen, men kan nu føle, hvordan det egentlig var at være til stede.
Tit er det en meget indsigtsfuld og bevægende oplevelse. Man har nu mulighed for at se på det hele med mere modne øjne og under trygge og støttende omstændigheder. Andre overbevisninger om livet kan tage sin form.
Oftest oplever personen, at der kommer bedre plads til at trække vejret. Den energi, som har været brugt til at holde musklen spændt, er nu fri, og klienten får oftest en følelse af lethed og energi.

Gennem Rosenmetoden bliver gamle vaner, holdninger og væremåder kontaktet og bragt frem i bevidstheden. Det er en indre rejse frem mod at lære sig selv bedre at kende.
Når klienten accepterer og vedkender sig selv, får han større rummelig fylde og dermed mulighed for nye måder at udtrykke sig på.
Kreativitet og personligt udtryk vil bidrage til, at personen får følelsen af at leve livet mere fuldt ud.

Hvem går til Rosenterapi?
Mennesker der ønsker at finde deres egen vej i livet.
Lærer at lytte til kroppens sprog og hjertets inderste længsler.
Hvis du har muskelspændinger og smerter, som bunder i noget psykisk.
Hvis du ønsker at få kontakt til din spiritualitet via kroppen.
Hjælp til at forløse traumer.
Personlig udvikling,

På et Grundkursus i Rosenmetoden handler det både om personlig og faglig udvikling. Det er en tryg ramme for, at du kan udforske det, du holder tilbage af dig selv, både traumatiske ting og positive kvaliteter. Samtidig får du et indblik i, hvordan du med Rosenberøringen kan tage kontakt til andre mennesker og støtte dem i deres indre rejse.

Om mig:

Jeg er oprindelig uddannet sygeplejerske og har bl.a. arbejdet i mange år på Diakonissestiftelsens hospice.

Jeg er NLP Practitioner, Enneagramcoach og Reikihealer.

Jeg har siden 2015 været selvstændig Rosenterapeut. Jeg giver privatsessioner, og jeg underviser på Grundkurser i Rosenmetoden og er ved at uddanne mig til lærer på de videregående kurser.

Jeg har tidligere været Bestyrelsesformand i Foreningen af danske Rosenterapeuter og er medlem af vores internationale Forening, Roseninstituttet.

Igennem mere end 20 år har jeg mediteret, og spiritualitet er en vigtig del af min hverdag. Jeg bor i Ballerup med min kæreste og vores børn.

En Rosensession tager typisk 60 min, men sæt gerne 1½ time af. Du ligger på en briks, normalt i underbukser og med et tæppe over. Jeg behandler ikke folk, som har at aktivt misbrug eller er i stærk antidepressiv behandling. Du skal være over 18 år og være flyttet hjemmefra. Har du særlige behov eller bekymringer er du altid velkommen til at ringe og drøfte om Rosenmetoden er noget for dig.