Nyhedsbrev

Overblik fra de første nyhedsbreve

De fleste af blog-indlæggene sendes nu ud som nyhedsbreve. Til start var nyhedsbrevene mere overbliks-agtige:

Glædelig nærværende jul og godt realistisk nytår!

Julen inviterer til ro og nærvær – og for mange er det en skøn skøn tid.

For mange er det desværre også en tid med stress, jag og forpligtelser, hvor mange af de aktiviteter, som skulle give nærvær og glæde, som fx julebagning (med/uden børn/børnebørn), ender i tændergnidning, vris og udmattet oprydning, mens børnene bænkes for at nå deres 3 daglige julekalendre i TV.

Kagedåserne bliver for nogen et uægte glansbillede af ‘Ih hvor vi julehygger’ eller ‘Ih hvor har jeg meget overskud’ eller ‘Ih hvor er jeg dygtig’ eller… Sæt selv ind, hvad det er, du jagter, når du har travlt med at gøre noget, du egentligt ikke har lyst eller overskud til.

Kunne du droppe noget af det og få en bedre og mere nærværende jul?

Og nu vi er ved at droppe noget, så lad være at tage munden fuld til nytår og kompensere for alt det, du gerne ville have gjort i årets løb. For ambitiøse nytårsfortsættere er dømt til at mislykkes og ødelægge din tro på dig selv. Start i stedet med et lillebitte nytårsfortsæt, og når det så er godt implementeret, kan du bygge et nyt ovenpå den første succes.

Bliv inspireret af Chris McDonalds eksempel på 12 nytårsfortsæt, som over et år til sammen bliver til en stor livsstilsændring i form af nye vaner. Du kan også hente inspiration i disse 3 blog-indlæg:

 

Der er langt større chance for at lykkes, når vi bygger succes på succes og motiverer os med venlighed. For vores tro på at kunne, er en stor del af det at lykkes.

Tænker du tanker, der bygger dig op?

I mindfulness arbejder vi med at blive bevidste om, at vi godt kan og må vælge, hvilken tanke, vi vil tænke. At vi ikke er vores tanker. Det lyder såre simpelt, men det er ofte en stor og vigtig erkendelse, når vi når dertil 7. gang på et 8-ugers mindfulness-kursus.

Måske en smagsprøve først? Psykolog Andrea Søgård afholder et par gange årligt 4 timers mindfulness-workshops i København. Også der kan du bl.a. få gode ideer til realistiske nytårsfortsæt.
Eller måske er 4 timer slet ikke nok for dig?

Måske julegaven under træet skal være et helt døgn med natur, heste, mindfulness og compassion?

Der kan nu også bookes plads på det næste gruppeforløb Egenomsorg frem for stress, tilsidesættelse og tungt sind. Vi arbejder med at hjælpe hinanden ud af Flinkeskolen, sige fra og sætte os selv først lidt oftere – og have det OK med det.
I bloggen finder du rigtig mange artikler – om bl.a. egenomsorg. Måske du inspireres til et egenomsorgsfuldt nytårsfortsæt? Der er linket til de seneste længere nede.

Vi i Ballerup Psykologhus ønsker jer det bedste og takker for årets mange gaver i form af samtaler med inspirerende mennesker nye, dygtige psykologer i huset: Sara Arvig og Karen Jessen – sidstnævnte kan tage imod lægehenvisninger.

Glædelig nærværende jul og godt realistisk nytår fra alle os i Ballerup Psykologhus

Oktober

Som tiden løber. Træernes blade gulnes og falder af, mens grene og blade vokser sig større og flere på vores kursus- og blog-træ.

Bloggen

Indlæggene opstår på baggrund af psykologiske forhold, vi møder og eller er optaget af i vores daglige virke. Nederst finder du titler og links på dem, der matcher temaerne i dette nyhedsbrev. På FB og LinkedIn linkes der, når vi poster et nyt.

Det seneste indlæg handler om, at egenomsorg er en forudsætning for at kunne yde ægte, vedvarende omsorg for andre – for deltagerne i mine egenomsorgsgrupper tænker ofte den nærliggende tanke, at de tager omsorg fra andre ved at give sig selv omsorg. Frem for at tænke det som en muskel, der bliver stærkere, jo mere den bruges.

På et hjertestarter-kursus i september samlede jeg yderligere et godt argument op for, hvorfor egenomsorg ikke er egoistisk, men tvingende nødvendigt, FØR man fx kaster sig ud i livreddende hjertemassage.

Blog
Kommende kurser

Der er endnu et par ledige pladser i den 4. gruppe, der mødes 5 gange for gennem teori, bevidning og sparring at fokusere på egenomsorg i stedet for stress, tilsidesættelse og tungt sind. Der kan være deltagere, som har (haft) stress, har gået for længe i Flinkeskolen; har tankemylder og bekymringer; går igennem en hård periode; vil træne at sige ja, nej og pyt; ønsker mere glæde og lethed; vil lære om selfcompassion, og dig? Sæt kryds i kalenderen 5/11 og ring eller skriv for at høre, om det kunne være noget for dig. Det er svært, men nødvendigt – og derfor er det godt at træne sammen; blive inspireret, motiveret og bekræftet af andre.

Du kan vise din krops spændinger kærlig omsorg og interesse ved at deltage på et weekendkursus i Rosenmetoden, som er en kropsterapeutisk metode, der arbejder med spændinger i muskler, åndedræt, aflæsning af kroppen og meget andet, der er svært at forklare med ord, men som man til en start kan opleve på en workshop. Se kalenderen for datoer. Her finder du alle vores kommende kurser.

 

I
Blev du fristet? På egne eller andres vegne? Send gerne brevet videre. Og husk så med alle disse muligheder inden for rækkevidde, også at stoppe tid og tanker for en stund for at se, dufte, mærke, smage, høre og lade dig beruse af efteråret i al dets pragt…

Godt efterår – Andrea

Links til blog-indlæg, der berører Egenomsorg og Rosenmetoden

 

August

Vi er ret stolte af Ballerup Psykologhus’ program for efteråret og har lyst til at dele det med dig:

  • 27/8 starter psykolog Andrea Klinkby for 3. gang et forløb over 4 gange for dig, der ønsker at blive bedre til at yde dig selv mere omsorg, bedre kunne sige nej og sætte dig selv først. Deltagerne døjer ofte med stress, flinkeskole eller går gennem en svær periode og profiterer enormt af at spejle sig i samt blive inspireret og boostet af de andre deltagere i gruppen samt selvfølgelig af opgaver og undervisning under og imellem mødegangene, der spænder over bl.a. mindfulness, selfcompassion, reflektionsøvelser og bevidningsbreve. Læs mere om egenomsorg i stedet for stress, tilsidesættelse og tungt sind.

 

  • 8/9 udbyder psykolog Dorthe Carlsen, endelig igen hendes efterspurgte turde-tale-kursus over 6 gange, for dig, der gerne vil udtrykke dig mere frit på studiet, arbejdspladsen, blandt venner eller andre sociale situationer. Men hvor angsten for at stå frem og tale foran andre fylder uforholdsmæssigt meget og måske laver benspænd.

 

  • 13/9 starter Dorthe, Andrea og diætist Ulla Bahne Vægt i balance, som er et forløb på 7 gange, hvor vi tager livtag med vægten og især alle tankerne og krumspringene omkring den. Hvor vi ser på hårde facts som indkøb, motion og kropsanalyse men i lige så høj grad på motivation, spise- og tankemønstre, myter, vaner, nudging, håndtering af særlige situationer, egenomsorg og også arbejder med bevidning og støtte i gruppen af deltagere.

 

  • 23/9 udbyder Andrea for ca. 20. gang kursus i pragmatisk mindfulness, hvor du over 8 gange – med hjemmearbejde mellem hver gang – træner at blive mere opmærksom og nær-værende i nuet; at vælge hvilke tanker, du ønsker at tænke, at se virkeligheden klart og agere ud fra den og ikke dine forestillinger. Dermed bliver du bedre til ikke at blive kapret af følelser, stemninger og stress. Du bliver mere fokuseret, effektiv og kreativ samt bedre til at holde pauser, sove og holde alarm-beredskabet og dets sliden på krop og sind i ave.

Hvis du lige vil snuse til det først, kan du tilmelde dig Andrea’s 4-timers mindfulness-workshop i Ingeniørforeningen den 9/9 eller se den gratis 2-timers-online-version hjemme i stuen. Fortsætterholdet er for dig, der allerede har et 8-ugers-kursus i bagagen og ønsker brush-up eller overbygning.

Alle holdene (ikke workshoppen) har et max. deltagerantal et sted ml 5-10, som sikrer, at alle kan føle sig trygge, komme til orde og få individuel sparring.

Du er meget velkommen til at kontakte os med spørgsmål om kurserne, ønsker eller andet – og vi kan også varmt kan anbefale at kigge på nogle af alle de gratis værktøjer på vores hjemmeside: Fx online-stress-test, ideer til sunde pauser, ugentlige blogposts, mindst 100 guidede mindfulness-øvelser mm.

Håber noget af det fristede – på egne eller andres vegne – og at du evt. videresender brevet her.

Det er aldrig for sent at tage fat på egen selvudvikling og psykiske trivsel. Ligesom det bedste tidspunkt at plante et træ på, var for 20 år siden, så er det næstbedste tidspunkt nu. Og sådan er det også med at indføre andre forbedringer – så smut lige ind og få et par fif fra bloggen, hvor de første 3-4 indlæg handler om at indføre og bevare små forandringer med venlighed og realisme. Du kan følge bloggen på hjemmesiden, på FB eller LinkedIn.

Ønsker dig en rolig og glædesfyldt tilbagevenden med en sund integration af det gode gamle og det positive, Corona-nedlukningerne har lært os – Dorthe & Andrea, ejere af Ballerup Psykologhus