Begivenheder

Mindful selfcompassion – workshop

17. april 2024 (17:00 - 21:00)

København V

Mindful Selfcompassion – eller egenomsorg – er for dig, der er lige lovlig hård ved dig selv:
  • Presser dig selv
  • Kritiserer dig selv
  • Døjer med lavt selvværd eller stress
  • Har mange bekymringstanker eller føler dig tynget i livet
  • Ikke er god til at give dig selv pauser
  • Har svært ved at sige fra eller prioritere dine behov over andres
  • Er bange for ikke at få nået tingene eller gjort det vigtige, hvis ikke, du holder dig selv i lidt stram line
Måske har du hørt om, at nogen pludselig fik lyst til en sur opgave, efter først at have lavet en sjov? Måske kender du nogen, der er god til at sige “nej”, “pyt” og “hjælp”? Måske har du rost en anden, der brød et løfte for at passe på sig selv? Måske ligefrem opfordret til det?
Kan du også vise dig selv den omsorg og medfølelse?
Ofte spørger vi, hvad du ville sige, hvis en god ven stod i din situation – det er et af knebene til at blive bedre til at vise sig selv egenomsorg. Et andet er at starte i det små, hvor det er nemmest – for dig.
Kognitiv psykolog Andrea Søgård, der i en del år har afholdt egenomsorgsgrupper og i endnu flere år har undervist i mindfulness i IDA, vil på denne workshop lære dig genveje og metoder til egenomsorg. Hun vil undervise i teori og forskning, der viser, at ved at arbejde med de tre komponenter i mindful selfcompassion: MindfulnessVenlighed og Det Fælles-menneskelige bliver vi gladere, mentalt stærkere, mindre syge og stressede og faktisk også mere omsorgsfuld over for andre.
Vi vokser og får tillid til os selv og vores kunnen, når vi får anerkendelse og medfølelse, frem for når vi paces med kritik, fejlfinderi og frygt.
Alligevel kommer vi ofte til at gøre det stik modsatte. Derfor vil Andrea denne aften ikke blot præsentere dig for alle de gode argumenter, men også for tips og tricks til små ændringer af vaner og hjælp til at holde fast i og huske disse nye vaner og dermed skridt for skridt ændre dit liv til et med mere glæde, bedre søvn, mere overskud, mere kontakt med dig selv og andre. Et liv, hvor du er lige så vigtig som de andre. Et liv, hvor du mødes mere respektfuldt og hensynsfuldt af andre, fordi du viser dig selv mere selvrespekt og hensyn. Et liv, hvor du træffer de sunde valg for dig – også når de gør ondt, på dig eller andre.
Mindful selfcompassion er både at lade bunken ligge og tage en lur på sofaen lige nu – og at hive sig selv op af sofaen og afsted på en løbetur. På forskellige tidspunkter. Det svære er at skelne: “Hvad er det omsorgsfulde for mig lige nu?” Til det bruges mindfulness, og mindful selfcompassion er dermed den naturlige overbygning på mindfulness – og det “nye sorte”.
Vil du med på vognen? Så forbered dig på en aften, der bliver en blanding af oplæg, øvelser, deling af erfaringer og ideer – og latter, for vi lærer bedst med et smil på læben. Andrea er en pragmatisk, indfølende og underholdende underviser, der sørger for god stemning og noget at tage med hjem.

Der bliver serveret en lettere forplejning.

Andrea Klinkby er psykolog og mindfulness-instruktør. Hun arbejder bl.a. med kognitiv terapi og stresshåndtering på individ- og organisationsplan. Hun er en underholdende, indfølende og pragmatisk underviser, som sørger for god stemning, megen information og individuel tilpasning.

Tilmelding til IDA, Ingeniørforeningens Kompetenceforum

160-360 kr. Ikke-medlemmer kan også tilmelde sig.