Begivenheder

Heste- og naturterapi-workshop

23. november 2023 (9:00 - 12:00)

3500 Værløse

 

 

 

 

Workshop med smagsprøver på heste- og naturterapi

 

  • 3-6 deltagere
  • psykolog
  • hestemenneske
  • islandske heste

 

600 kr

Oplev magien ved rideterapi, mærk roen fra natur, heste, guidede meditationer og dybe samtaler.
Tag en pause fra hverdagen og smag på, hvad heste, natur og mindfulness sammen med psykologen og hesteavleren har at tilbyde dig.
🐎 Oplev Magien ved Hesteterapi 🐎
Lad dig inspirere af den unikke forbindelse mellem menneske og hest. Udforsk glæden ved rideterapi og opdag den helbredende kraft, hestene har at tilbyde. Opbyg tillid, styrk selvværdet og oplev en dyb forbindelse med naturen gennem berigende oplevelser. Lad de to erfarne hesteterapeuter guide dig gennem terapisessioner, der styrker og helbreder krop og sjæl.
Giv dig selv en vitamin-insprøjtning før vinteren til at pleje krop, sind og sjæl. Lad dig forføre af omgivelserne og forbind dig med ligesindede.
Indhold:
  •  Guidede meditationer; mindfulness og compassion
  •  Hesteterapi med erfarne terapeuter
  •  Naturskønne omgivelser til afslapning og fornyelse
  •  Te, kaffe og snacks
  •  Undervisning og dialog
  •  Evt. naturgang eller sansegåtur

Du kommer ned i gear og i kontakt med din egen indre kerne gennem nye indsigter, naturen, hestene og nærværet.  

Du og en makker vil sammen med en erfaren hesteterapeut arbejde kropsligt og terapeutisk med en hest.

Vi starter på campingstolene med forventningsafstemning og en kop i hånden, og vi slutter dagen med en kop, lidt snacks og en runden af med, hvordan vi vil tage noget af det oplevede og lærte med os videre i den dagligdag, vi om lidt skal videre ud i.

Måske er det på gensyn til næste workshop, retreatet den 5-6. april, 4-dages retreat sommeren 2024 eller en individuel session med en hest og en hesteterapeut.

 

Vores islandske heste er rolige af natur og i ponystørrelse (ca. 130-140 cm høje over ryggen), og de fleste er trænede i hesteassisteret terapi.

Fordi hesten er et flok- og byttedyr, er den meget årvågen og sanser dermed små signaler fra dig, som vi andre ikke når at opfatte – men som kan opfattes gennem hesten.

Hestens ro, åndedræt og hjerterytme får automatisk dit nervesystem i ro og dermed sænkes evt. stressniveau.

Vi arbejder primært med hestene fra jorden: Kontakte, sanse, strigle, gå, følge, lege, spejle. Alle kan være med i den grad, de ønsker og føler sig trygge ved. 

Der kræves ingen forudgående kendskab til heste, meditation eller andet. Blot et åbent sind.

Workshoppen afholdes på en hestefold i Kirke Værløse – så tag tøj på efter vejret, gerne lag på lag. Vi både sidder og bevæger os.

Kognitiv psykolog, rideterapeut og mindfulness-instruktør Andrea har de seneste 12 år arbejdet selvstændigt med bl.a. at behandle og forebygge stress på individ, gruppe- og organisationsplan. Hun underviser i psykisk trivsel på arbejdspladser, i mindfulness og afholder stress- og egenomsorgs/compassiongrupper. Hendes tilgang er pragmatisk og humoristisk – for vi lærer bedst med et smil på læben. 

Gitte har avlet islandske heste i en menneskealder og har om nogen blik for, hvad hesten spejler, og hvad der sker mellem menneske og hest. Hun har desuden arbejdet meget med meditation, sansning og mindfulness i naturen.

Tilmelding til Andrea (klik her)

Læs evt. anmeldelser fra tidligere deltagere på retreatet – flere af dem kommer også på workshoppen, for de kan slet ikke få nok… Alle fotos er fra retreat på Stengården i Mørkøv i september 2023.