Begivenheder

Mindfulness og Compassion med Natur og Heste

20. juli 2024 (10:00 - 21:00)

Mørkøv

Kursus/retreat/personlig udvikling med mindfulness, compassion, heste- og naturterapi

 •  Guidede meditationer; mindfulness eller compassion
 •  Hesteterapi med erfarne terapeuter
 •  Naturskønne omgivelser til afslapning og fornyelse
 •  Bevægelse og sansning
 • Sund og nærende mad til at styrke kroppen
 •  Undervisning og dialog
 • Øvelser – med/uden heste

Prøvesmag evt. på en 2-timers gratis workshop 2/6 eller 30/6

 • 4-10 deltagere
 • psykologer
 • hesteterapeuter
 • hestemennesker
 • islandske heste
 • midt i naturen

Forkæl dig selv på den sunde måde – nær dig selv gennem mindfulness og compassion/egenomsorg

Drømmer du om at genfinde balance og indre harmoni? Så inviterer vi dig til et retreat/kursus med terapi, meditation, undervisning, heste, natur og velvære. Tag en pause fra hverdagen og lad os guide dig på en rejse mod dyb indre transformation.
Lyt med og spørg løs, når vores psykolog underviser i nervesystemet og i hvordan du kan undgå stress og genfinde din indre balance.
Dyk ned i stilheden og opnå indre fred og ro gennem meditation og mindfulness. Lær teknikker til at reducere stress, øge koncentrationen og skabe mental klarhed. Find en dybere forbindelse med dig selv og oplev øjeblikke af indre stilhed.

Giv dig selv tid til at pleje krop, sind og sjæl. Lad dig forføre af omgivelserne, skab dybe bånd med ligesindede og skab minder, der vil vare livet ud.

Oplev magien ved natur- og heste-terapi

Lad dig inspirere af den unikke forbindelse mellem menneske og hest. Udforsk glæden ved hesteterapi og opdag den helbredende kraft, hestene har at tilbyde – måske en følelse af samhørighed med hesten, når du tillader dig selv at gå i hestetid og bare være.

Naturen er der som en støtte til dig altid. Det kan være som en regndråbe på en rude, en potteplante eller som storslåede sanseindtryk. Ved at bruge vores sanser, når vi er i naturen, kan vi opnå et større nærvær og få ro i balancesystemet.

Naturen er helende. Hesten er natur og lever i nuet. Den vil i samarbejdet med os mennesker afspejle os, og den reagerer på os, her og nu. Den kan ikke laver planer. Den kan bare fortælle, hvordan vi har det, og hvordan den har det med det.

Opbyg tillid, styrk selvværdet og oplev en dyb forbindelse med naturen gennem berigende oplevelser. Lad vores erfarne hesteterapeuter guide dig gennem terapisessioner, der styrker og helbreder krop og sjæl.

Hvad sker der?

 • Hestens ro, åndedræt og hjerterytme kan hjælpe dit nervesystem i ro og dermed sænke evt. stressniveau
 • Kontakt med andre – også heste – fysisk eller psykisk, udløser oxytociner og endorfiner – og dem har vi brug for, ligesom babyer, der har brug for kropskontakt og øjenkontakt 
 • Det giver ro, nærvær, velvære og harmoni at bevæge sig i og sanse naturen omkring os – læs blot den nyeste forskning om, hvor sundt det er for os at skovbade og på anden måde opholde os i naturen (fx. på videnskab.dk eller Zetland.dk)
 • Vi kommer i kontakt med vores egen indre natur, for hesten, der er et årvågent byttedyr, læser os, spejler os og lader os ikke skjule eller ignorere, hvordan vi egentlig har det

Lørdag:

 • Hestetid guidet af hesteterapeut
 • Præsentation og forventningsafstemning
 • Mindfulness og meditation
 • Naturterapeutisk sansegåtur
 • Ankomstsnacks, frokost, aftensmad, kage

 

Søndag:

 • Morgenbevægelser
 • Hestetid guidet af hesteterapeut
 • Om nervesystemet og dets reaktioner
 • Overføring af oplevelserne til egen hverdag fremadrettet
 • Morgenmad, frokost, snacks, kage

Psykologerne, naturen, hestene og hestemenneskene tager nænsomt hånd om dig, dine drømme og udfordringer. Du kommer ned i gear og i kontakt med din egen indre kerne gennem nye indsigter, naturen, hestene og nærværet. Oplevelserne sættes der ord og forståelse på gennem samtaler og undervisning. 

Der undervises bl.a. i mindfulness og meditation, i sammenhængen mellem stress, nervesystemet, hjernens signalstoffer, nærvær, natur og compassion.

Du og en makker vil sammen med en erfaren hesteterapeut arbejde kropsligt og terapeutisk med en hest både fredag og lørdag.

Der vil være mange tilbud om øvelser, undervisning og naturoplevelser – og det er op til dig at mærke efter, hvilke muligheder, du vil bruge – for måske har du også brug for alenetid med naturen, en hest eller på værelset. Til blot at være, eller fordøje de mange indtryk. Eller måske ønsker du alt det andet – bare uden heste! Så er det også muligt.

Der vil løbende være tid til reflektion, og vi slutter med en runde, hvor vi arbejder med en intention for, hvordan vi vil tage det oplevede og lærte med os videre i den dagligdag, vi om lidt skal hjem til.

Du ankommer lørdag kl 10 og ca. kl. 16 søndag er det farvel og måske på gensyn næste gang.

Praktiske spørgsmål: 

Der kræves ingen forudgående kendskab til heste, meditation eller andet. Blot et åbent sind.

Vi arbejder primært med hestene fra jorden: Observere, kontakte, sanse, strigle, gå, følge, lege, spejle. Alle kan være med i den grad, de ønsker og føler sig trygge ved. 

Vores islandske hesteflok på ca. 8 heste er rolige af natur og i ponystørrelse (130-140 cm over ryggen). De fleste er trænede i heste-assisteret terapi og meget opmærksomme på dig og dine signaler.

Har du lyst til alt det andet, men ikke hestene?

Så skræddersyr vi den løsning til dig. For det her kursus handler om dig, og at du træner at mærke og respektere, hvad du har brug – derfor starter søndag måske først senere for nogen, og nogen andre tager sig en pause midt på dagen…

Kurset afholdes på Stengården i Mørkøv lige ud til åbne marker, hestefolde og skov. Hønsene spadserer frit, sansehaven er berusende og gårdspladsen beroligende idyl.

Lørdag kl 10-21

Søndag kl 7/9-16

Begge dage: 3500 kr

Kun lørdag: 1900 kr

Mulighed for gratis overnatning i eget telt og under halvtaget – eller forkæl dig selv og book et lækkert værelse på fx. Midtsjællands Golfklub.

 

Tilmelding til Andrea (klik her)

Læs evt. tidligere deltageres kommentarer.

 

Om facilitatorerne, der alle er rideterapeuter:

Andrea Søgård, medejer af Ballerup Psykologhus, har som kognitiv psykolog og mindfulness-instruktør de seneste 12 år arbejdet selvstændigt med bl.a. at behandle og forebygge stress på individ, gruppe- og organisationsplan. Hun underviser i psykisk trivsel på arbejdspladser, i mindfulness og afholder stress- og egenomsorgs/selfcompassiongrupper. Hendes tilgang er pragmatisk og humoristisk – for vi lærer bedst med et smil på læben. De seneste år er hun begyndt at inddrage heste som co-terapeuter i terapi-sessioner og i grupper.

Afhængigt af antal deltagere flankeres Andrea af en til flere af sine dygtige HesteZen-kolleger:

Abelone Storm er lærer og ridepædagog og arbejder til daglig med heste og unge mennesker på et Særligt Tilrettelagt Undervisningsforløb (STU). Heste har været hendes passion altid, og hun har en unik evne til at læse hesten og kommunikere med den på dens ‘sprog’ samt hjælpe andre til det samme, så kontakten bliver ligeværdig, gensidig og ønsket af begge parter. Dette kaldes også horsemanship.

Pia Astrup er både neuropsykolog og klinisk psykolog og forstår sig om nogen på, hvad der sker i hjernen og sindet. Hun stiller de svære spørgsmål med indfølelse og stor omsorg. Hun udviser stor respekt for både to- og firbenede og inspirerer til det samme.

Tinapil Jørgensen er en alsidig kvinde med mange titler bl.a. leder, ridelærer, ergoterapeut, alternativ behandler. Hun er søgende, nysgerrig og siger sin ærlige mening. Hun har haft mange mennesker og heste mellem hænderne og spiller på mange strenge som hjælper.