Kroppens tilstand er et filter, som verden opleves igennem

Du kender sikkert til det at have sovet dårligt, at få det forkerte ben ud af sengen eller andre former for ubehagelige tilstande i kroppen. Alle livets oplevelser filtreres gennem disse tilstande, og det kan føles temmelig ubehageligt at være til.
På samme måde er det med spændinger i kroppen. Du oplever verden gennem de tilstande, som de skaber.

Tilpasning vha. muskelspændinger
Som mennesker er vi fuldstændige afhængige af, at nogen tager sig af os, når vi er små. Vi gør derfor, hvad der skal til, for at tilpasse os. En af måderne er, at vi undertrykker følelser, som ikke er velsete. Det gør vi ved at spænde op i musklerne forskellige steder i kroppen.
Du kender nok fornemmelsen af at få en klump i halsen, når du er ved at græde, eller en knude i maven, hvis du bliver nervøs. Begge fornemmelser er spændinger, som undertrykker det naturlige udtryk henholdsvis gråd og utryghed.

Er du angst eller overansvarlig?
Rosenmetoden er en kropsterapi, hvor vi med en blid og nærværende berøring tager kontakt til de med tiden ubevidste muskelspændinger. De spændinger, som har formet os, og som for mange med tiden opleves som deres identitet. Er du fx et meget overansvarligt menneske, spænder du ofte op i skulderåget. Du bæger verdens byrder på dine skuldre. Har du mange spændinger i solar plexus, så er dit mellemgulv spændt, og der vil konstant sendes signaler til hjernen om, at der må være farer på færde, der må være noget galt. Du vil derfor føle dig som et meget nervøst gemyt, eller ligefrem som en angst person.

Afspænding giver mod på livet
Når du på briksen får hjælp til at blive bevidst om dine spændinger, og til at kroppen begynder at slippe dem, så kan du opleve verden fra en anden tilstand. Du vil simpelthen se på verden med andre øjne. Du kender det igen fra, når du er træt og stresset, alt kan virke uoverskueligt og trælst. Når du har fået sovet, har du mod tingene og kan se livet med lidt mere friske øjne. Når du er afspændt, har du mere mod på livet.

Kontakt og rummelighed
Når spændingerne slipper, kan du komme i kontakt med de følelser og tilstande, som du oprindelig måtte undertrykke, og det kan godt til en start opleves skræmmende. Det er jo her, hvor hele vores system plejer at sige ”Lad os få det væk eller fixet”.
Nu er situationen bare en helt anden. Du ligger på en dejlig varm briks, du bliver holdt af et par bløde og nærværende hænder. Der er tid og ro til at undersøge reaktionerne i kroppen.
Det helt essentielle i Rosenmetoden er, at du får oplevelsen af at blive rummet og ikke fixet. I stedet for at noget bliver ændret ved dig, så kommer du i kontakt med dybere steder i dig selv.
Det kan være mere bløde og sårbare sider. Mere medfølende dele af dig selv. Det kan også være vrede og aggression, hvor du oplever, at det er et sundhedstræk at kunne mærke, når dine grænser bliver overtrådt.
For at kunne komme i en tilstand af tryghed, så skal du vide helt ind i dit inderste, at du må sige til og fra, og at du stadig bliver respekteret, som det individ du er.

Tryghed
Det der kendetegner en tryg tilstand, er en krop der er blød, åben og afslappet. Du har lagt paraderne ned, og har tendens til at se verden med mildere og mere medfølende øjne. Du lægger simpelthen mere mærke til de ting, der går din vej, end det omvendte. Du oplever mere synergi og større flow.

Rosenmetoden
I Ballerup Psykologhus er det muligt at få Rosensessioner og få undervisning af certificeret Rosenterapeut Anja Huss.

Vil du vide mere om Rosenmetoden, er der mulighed for at deltage på en miniworkshop, som afholdes 26. oktober. Det plejer altid at være nogle meget hyggelige aftner. Der vil være øvelser og en demonstration på en af deltagerne. Rosenmetoden skal nemlig helst opleves.

6.-7. november afholdes et weekendkursus. Kurset er både for dig der ønsker personlig udvikling, og også hvis du har drømme om at blive kropsterapeut. Et weekendkursus er adgangsgivende til den videregående uddannelse.