Muskelspændinger er som at køre med bremsen trukket

Føler du dig ofte drænet og helt flad, selv om du har sovet og forsøgt at slappe af? Så kan det skyldes, at du har kørt med både bremsen og speederen i bund på samme tid.

Stress og udbrændthed

Ofte når jeg har mennesker med stress og udbrændthed på briksen, så finder jeg mange spændinger i både ballerne og i baglåret.

I Rosenmetoden siger vi, at ballemusklerne er kroppens motor. Det er dem, der driver os frem. Og baglåret svarer til bremsen.

Når folk har haft rigtig travlt, og livet bare suser forbi, så kan folk godt mærke, at den er gal. De begynder at træde på bremsen i forsøget på at kunne følge med. Men samtidig går de også i panik over ikke at kunne levere det samme, som de plejer, og dermed bliver speederen også trådt i bund.

Logisk nok slider det enormt på energi-reserverne, og til sidst er der måske ikke nogen tilbage.

Muskelspændinger og overbevisninger

I Rosenmetoden lægger vi hænderne på de spændte muskler, og folk får en bevidsthed om hvor meget de egentlig bruger af energi, bare på at være til. Når man ligger ned på en briks, skulle man jo i princippet være helt blød og afslappet. Men sådan er det sjældent.

De spændinger, der er tilbage, når vi ligger ned, har en sammenhæng med de overbevisninger, vi har fået igennem livet. Fx ”Jeg skal klare mig selv” –  ”Det er ikke sikkert at åbne mit hjerte” – ”Jeg skal yde før jeg kan nyde”.

Spændingerne er der jo af en grund. De er opstået på et tidspunkt, hvor vi har været følelsesmæssigt overvældede og ikke har fået den hjælp og støtte, vi havde brug for. Vi bliver nødt til at spænde op og lukke af og komme videre.

Og så kører livet ellers derudaf…

Meningsløshed og mindreværd

Mange kommer så, når livet har lagt dem ned. De kan simpelthen ikke mere. De kan være deprimerede, udbrændte, stressede og fyldt med meningsløshed og mindreværd.

Selv om det er lidt strengt at sige, så er det faktisk et virkelig interessant sted at være. Når jeg spørger ”Hvis du havde kunnet, ville du så bare have fortsat?”… ”ja, det havde jeg nok”. Men nu er de lagt ned. Og er tvunget til at tage livet op til overvejelse.

Livsvigtige spørgsmål

Hvem er jeg? Hvad er egentlig meningen med mit liv? Hvad er det, der dræner mig? Hvad gør mig glad og giver mig energi?

Hjælp?

Har du brug for et kærligt rum til at stille de her spørgsmål? Har du brug for hjælp til at rumme de følelser, der kommer op, når du ikke længere kan holde ”den muskulære” facade. Når du ikke længere kan eller vil gøre det, som du plejer.

Som Marion Rosen sagde ”At gå fra den du tror du er, til den du virkelig er”.

I Ballerup Psykologhus er vi mange forskellige behandlere, der kan hjælpe dig.

En af de ting du kunne overveje, var at tage et kursus i Rosenmetoden. At sætte et par dage af til bare at marinere i stemningen af nysgerrighed, accept og kærlig opmærksomhed og mødes med andre mennesker, som er på en opdagelsesrejse tilbage til dem selv. Det kan være lige det, der får dig ind på det rigtige spor igen. Næste kursus i Rosenmetoden er 11-12.juni og allerede den 18. maj kan du få en smagsprøve på en mini-workshop.