Smid sommerens overflødige feriekilo – med varige livsstilsændringer tilpasset dig

Har de hyggelige sommeraftener med ekstra kalorier sat sine spor, og har der sneget sig nogle ekstra kilo på i løbet af sommeren?

Hvis ja, så drop yo-yo vægten og det tilbagevendende slankekurs-tyrani, da udfordringen ved disse restriktive slankekurer er, at du kæmper mod kroppens biologiske processer. Appetitten øges, samtidig med at energiforbruget nedsættes, og det modarbejder vedligeholdelsen af vægttabet. Kroppens appetit-stimulerende hormon stiger kraftigt, når du taber dig, samtidig med at niveauet af kroppens appetit-hæmmende hormon falder kraftigt.

Sats i stedet på varige livsstilsændringer, som ikke opleves for hårde og afsavnsprægede, men som er tilpasset dig og din hverdag. Maden er vigtig – sund velsmagende mad, der mætter godt, øger chancen for at fastholde vægttabet. Regelmæssig fysisk aktivitet er også vigtig, og det samme gælder det at kunne tackle negative følelser på en anden måde end ved at spise.

Hvis du vil vide mere om hvordan du opnår et varigt vægttab, så er Vægt i Balance måske noget for dig. Her bliver du guidet af psykologer og klinisk diætist – og har også mulighed for fysioterapeutisk guidning ift. fysisk aktivitet.

I næste indlæg kan du læse psykolog Dorthe Carlsens blog-indlæg om hemmeligheden bag at turde tale – når du skal præsentere noget, til eksamen eller bare gerne vil sige mere i sociale sammenhænge…